Om Doctor Guitar

OM DOCTOR GUITAR

Doctor Guitar startades 1983/84 i Borlänge av gitarrikonen Clas Yngström, Mr Sky High, och etablerades snabbt som en av landets mest trivsamma och kompetenta gitarrverkstäder, sett med en musikers ögon. Sedan starten har verkstaden levererat rader av custombyggen, reparationer, servicearbeten och renoveringar av akustiska gitarrer, elgitarrer, basar, banjos, mandoliner och andra typer av stränginstrument.

Doctor Guitar har genom alla tider renoverat och handlat med vintageinstrument av olika slag. Vi köper, byter och säljer gitarrer, förstärkare, effekter, delar och tillbehör som vi anser håller tillräckligt hög klass och kan också erbjuda konsignation.

Doctor Guitar finns numer i Göteborg och ägs sedan 1991 av gitarristen och sångaren Ola Bjurman som i mer än 40 år reparerat, renoverat och byggt customgitarrer vid sidan av musiken. Det är vår fasta övertygelse att såväl gitarrtekniker som säljare måste vara musiker själva för verkligen förstå en gitarrist och på allvar kunna tillfredställa dennes behov.

Oavsett vad de leende butikssäljarna påstår så bör man vara pilot innan man rattar ett flygplan.